Dobrodošli na začasnih straneh sevniške tenis lige. Trajnejše spletno mesto je v pripravi.

PRAVILNIK TENIŠKE LIGE ČLANOV TD SEVNICA 2024

 1. Pravica igranja
  V teniško ligo TD Sevnica se lahko prijavi vsak član oziroma članica TD Sevnica, ki ima plačano članarino za tekoče leto.
 2. Kategorije
  Člani so razdeljeni v prvo in drugo ligo (če bi bilo dovolj prijav članov starih 60+let, bi lahko imeli tudi veteransko ligo). Članice igrajo v svoji ligi. Vse lige se igrajo enokrožno. Ligo se organizira, če je dovolj prijavljenih igralcev. (Najmanjše število prijavljenih za posamezno ligo je 8.)
 3. Razpored igranja
  Tekmovalna komisija lige (Slovenko + upravni odbor TD Sevnica) izdela urnik igranja posameznih kol oziroma določi rok, do katerega mora biti odigrano posamezno kolo. »Domačin« dvoboja je prvo napisani igralec dvoboja, ki mora vzpostaviti stik (osebni ali telefonski) z nasprotnikom, se z njim dogovoriti za dan in uro igranja dvoboja ter poskrbeti za rezervacijo igrišča za dvoboj. Posamezna kola bodo na sporedu v mesecih maj, junij in september. Tekme je dovoljeno odigrati tudi v juliju in avgustu in v naprej. (v juliju in avgustu se redna kola ne igrajo zaradi dopustov)
 4. Prizorišče
  Praviloma se vsi dvoboji igrajo na igriščih TD Sevnica. Ob soglasju obeh igralcev se lahko dvoboji igrajo tudi drugje, morebitne stroške takega dvoboja si igralca delita oz. jih prevzame igralec, ki dvoboja na igrišču TD Sevnica ne more odigrati..
 5. Sistem igranja
  Tekmovanje poteka po sistemu vsak z vsakim. Za vsak posamezni dvoboj v ligi igralca rezervirata dve uri. Če dvoboj zaključita prej imata pravico igrati do konca svojega termina.
 6. Štetje in točkovanje
  Dvoboji se igrajo na dva dobljena niza do šest (6) dobljenih iger z dvema (2) igrama razlike. V primeru izenačenja na šest (6 : 6) se odigra tie-break do sedem (7) z dvema (2) točkama razlike. Pri rezultatu 1 : 1 v nizih se odigra super tie-break do 10 z dvema točkama razlike.
  Zmaga v dvoboju z rezultatom 2 : 0 prinaša 3 točke, zmaga z 2 : 1 dve točki, poraz z enim dobljenim nizom 1 točko in poraz brez dobljenega niza 0 točk.
 7. Lestvica
  Za končno uvrstitev šteje večje število točk; v primeru enakega števila točk dveh igralcev se upošteva medsebojni dvoboj; v primeru enakega števila točk več igralcev pa se vrstni red določi po naslednjih kriterijih: a) večje število točk v medsebojnih dvobojih; b) medsebojna razlika v nizih; c) medsebojna razlika v igrah (gemih); d) skupna razlika v igrah; e) žreb.
 8. Žoge
  Vsak dvoboj se igra s tremi novimi žogami. Žoge za vsak dvoboj zagotovi domačin dvoboja. Če domačin ne zagotovi ustreznih žog lahko nasprotnik odkloni igranje.
 9. Sporočanje rezultatov
  Takoj po končanem dvoboju mora domačin dvoboja na 041 940 892 s SMS-om ali na elektronski naslov slovenko [dot] podrzaj [at] guest [dot] arnes [dot] si poslati rezultat dvoboja.
 10. Prestavitev dvobojev
  Igralec, ki določenega dvoboja ne more odigrati, mora to čimprej javiti nasprotniku in se z njim dogovoriti za nov datum igranja dvoboja.
 11. Neopravičeno ne odigran dvoboj
  Neupravičeno ne odigran dvoboj, se registrira s porazom 0:6, 0:6 in kaznuje z odvzemom ene točke povzročitelju. Trije neupravičeno ne odigrani dvoboji pomenijo avtomatično izključitev iz lige.
 12. Izstop in izključitev iz lige
  V primeru izključitve ali izstopa iz lige katerega od igralcev se vsi njegovi rezultati brišejo. V začetku meseca septembra se iz lige izbriše vse tekmovalce, ki imajo več kot eno ne odigrano tekmo spomladanskega dela. Če igralec po lastni krivdi ne dokonča lige ima naslednje leto prepoved sodelovanja.
 13. Nagrade
  Zmagovalec posamezne lige prejme pokal in praktično nagrado, drugi in tretji igralec posamezne lige prejme praktično nagrado.
 14. Razpored in obveščanje
  Razpored dvobojev po kolih za celo sezono bo objavljen na oglasni deski TD Sevnica, in po e-pošti poslan tudi vsem sodelujočim. Obveščanje vseh udeležencev lige bo potekalo izključno po e-pošti. V kolikor bomo vzpostavili spletno stran tudi preko spletne strani. Obveščanje širše javnosti bo potekalo preko spletne strani, ko bo vzpostavljena. Po vsakem kolu se izdela lestvica lig in se skupaj z rezultati pošlje vsem igralcem, ki so vključeni v ligaško tekmovanje.
 15. Vodenje tekmovanja in sprejemanje odločitev
  Tekmovanje vodi tekmovalna komisija, ki odloča o vseh primerih in sprejema predloge vseh sodelujočih članov ter jih tudi ob koristnosti, implementira v naslednji tekmovalni ciklus.
  V Sevnici 15. 4. 2024